Emberi erőforrás fejlesztés

A 2012-es évtől kezdődően a Reménysugár Habilitációs Intézet egyre több időt és energiát szán az emberi erőforrás fejlesztésére.

Az új dolgozók toborzását és kiválasztását saját protokoll alapján végezzük. Az álláshirdetések útján beérkezett önéletrajzok előszűrését követően, az állásinterjúra behívott pályázókat egy értékelő lap alapján szűrjük tovább, mely hozzásegíti az intézményt, hogy a szakmailag és személyes tulajdonságait tekintve a legmegfelelőbb szakemberek nyerhessék el a meghirdetett pozíciókat. Törekvésünk, hogy szakirányú szakképesítéssel, illetve szakképzettséggel és megfelelő gyakorlattal rendelkező munkatársakat alkalmazzunk.

Kiemelt jelentősége van annak is, hogy a gondosan kiválasztott munkavállalók és a már meglévő, megfelelő kompetenciákkal és attitűddel rendelkező kollégák megtartása és értékelése rendszeresen megtörténjen. Az elmúlt két évben többféle mérőeszköz bevezetésére volt lehetőség, melyek az alábbiak:

  • teljesítményértékelés,
  • dolgozói elégedettség mérés,
  • szakmai kompetenciamérés,
  • képzési igényfelmérés.

A felsorolt mérési-értékelési eljárások mind hozzásegítenek a megfelelő munkahelyi belső képzések, intézményen kívüli, úgynevezett külső képzések tervezéséhez, szervezéséhez, továbbá segítséget nyújtanak a tehetséggondozásban, a bérdifferenciálásban, illetve rávilágítanak az intézmény foglalkoztatási politikájának fejlesztendő területeire, melynek korrigálása rendkívüli fontossággal bír.

Az Intézet folyamatosan szervez intézményen belüli képzéseket a legkülönbözőbb témákban. Az új dolgozók betanítását segítő, egészségügyi alapismereteket, társadalomtudományi, etikai, jogi, számítógép kezelési ismereteket nyújtó oktatások rendkívül hasznosnak bizonyulnak az érintettek számára. A feladatok ellátásával összefüggő technikák, módszerek elsajátításának céljából kerülnek megszervezésre a szakmai állomány tudásának bővítésére irányuló képzések, továbbá azok, amelyek egy-egy felmerülő helyzet megfelelő, megnyugtató kezelését szolgálják. Ezeken kívül, alkalmanként lehetősége nyílik a dolgozóknak személyre szabottan, nyomtatott aktuális cikkekben, kutatásokban manifesztálódó önképzésekre. Az eddig elmondottakon túl, törekszünk arra is, hogy dolgozóink képzőintézmények általi előadásokon, tréningeken vegyenek részt, melyek sorában, jelenleg, első sorban szociális kreditpontot nyújtók szerepelnek. Ennek köszönhetően a szakképzett dolgozóink teljesíteni tudják az előírt továbbképzési kötelezettségüket.

Álláspályázataink

Kapcsolat

1223 Budapest, Kápolna utca 3.
E-mail cím: remenysugar@rhi.hu
Központi telefonszám: 06 1 424 0810
Fax: 06 1 424 0811